Category Archives: Članovi

Članovi

Popis članova – prosinac 2013.

            počasni članovi:

  1. Vlado Karlović
  2. Marija Novaković

SOPRANI I

SOPRANI II

1. Saša  ČOHAR  MANČIĆ

2. Marina  FUGOŠIĆ

3. Eleonora  JURČIĆ

4. Renata  MIMICA

5. Dijana  SORIĆ-DUPOR

6. Marija  SUČIĆ

1. Dušanka  BEŠLIĆ

2. Lucija  BJELOBABA

3. Zvjezdana  GRUBIĆ

4. Biserka  KATALINIĆ

5. Dragica  KRUŽIĆ

6. Iris  SERGO

7. Radmila  TOMETIĆ

ALTI I

ALTI II

1. Edi  DVORSKY

2. Draženka  JESTRATIJEVIĆ

3. Sanjina  MAROCHINI

4. Ivana  ŠARIĆ  BAŠTOVANOVIĆ

5. Gabrijela  TKALEC

6. Ester  VIDOVIĆ

7. Milica  VUKONIĆ

8. Vesna  ZORANOVIĆ

9. Sandra  ŽEŽELIĆ  PEDIŠIĆ

1. Ljiljana  DORČIĆ

2. Ana  DOŠEN

3. Branka  DUBRAVČIĆ

4. Danica  ECIMOVIĆ

5. Ljubica  KARLOVIĆ

6. Marjana  KOTRI

7. Nina  LUŠIČIĆ

8. Tatjana  PAŠKVAN-ČEPIĆ

9. Aleksandra  RADOVIĆ

10. Dragica  SKOČIGORIĆ

TENORI I

TENORI II

1. Anđelko  KOS

2. Zvonko  LABUS

3. Josip  VALEČIĆ

4. Boris  VIDNIĆ

1. Duško  BJELOBABA

2. Želimir  BROZOVIĆ

3. Adolf  KRBAVAC

4. Petar  LOVROVIĆ

5. Arsen  PAŠKVAN

6. Enver  PUHOVAC

7. Slaven  SUDULIĆ

BARITONI

BASI

1. Lujo  ALAČ

2. Dragan  Karlo  DOŠEN

3. Zdenko  GLAVAN

4. Tomislav  MARAČ

5. Roni  MATIJAŠEVIĆ

1. Petar  PETROVIĆ

2. Dragutin  PULKO

3. Davor  ROTAR

4. Veljko  SABLIĆ

Dirigent Igor Vlajnić

IGOR VLAJNIĆ, dirigent rođen je 1984. godine u Osijeku gdje završava osnovno i srednje opće i glazbeno obrazovanje. Još kao dijete sudjeluje u radu mnogih pjevačkih zborova («Osječki zumbići», VA «Brevis») i kulturno-umjetničkih udruga s kojima je ostvario zapažene nastupe u zemlji i inozemstvu, te snimio 4 nosača zvuka. Također ostvaruje nastupe kao solist Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Četverogodišnji studij dirigiranja u klasi L. Nikolajeva (Rusija) i M. Homena (Hrvatska) završava za manje od 3 godine s izvrsnim uspjehom stekavši stručni naziv diplomirani akademski muzičar dirigent – profesor dirigiranja.

Temeljem video zapisa svog diplomskog koncerta, Igor Vlajnić osvaja stipendiju uvaženog dirigenta svjetskog ugleda mo. Kurta Masura, koji ga je pozvao da sudjeluje u radu njegovog seminara u Wroclawu (Poljska) u lipnju 2004. godine. Godine 2007. surađivao je i s mo. Claudiom Abbadom.

Godine 2005. započinje suradnju s organizacijom UNESCO u Parizu gdje u mjesecu studenom nastupa kao gost dirigent na koncertu povodom svečane obljetnice 60 godina te organizacije dirigirajući orkestrom tradicionalnih instrumenata cijelog svijeta za što dobiva zapažena priznanja i međunarodni ugled. Suradnja s UNESCO nastavlja se i dalje u okviru asocijacije «Melodija kao dijalog među narodima» u vidu koncerata u sjedištu u Parizu, te na regionalnim koncertima diljem svijeta.

Od 2005. godine stalno je zaposlen kao korepetitor, dirigent i zborovođa Hrvatskog Narodnog Kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci gdje radi na svim projektima Kazališta na raznim funkcijama. Iste godine ostvaruje i operni «debut» u Parizu operom W. A. Mozarta «Čarobna frula» nastupajući s najpoznatijim opernim zvijezdama današnjice (Sumi Yo (Japan), Tamasz Bator (Mađarska) i dr.). U Kazališnoj sezoni 2007./2008. debitirao je u Rijeci kao dirigent opere «Nikola Šubić Zrinski» Ivana pl. Zajca, a sudjeluje te i u drugim projektima i koncertima Kazališta. Osim s domaćim zborom i orkestrom Opere iz Rijeke nastupa i s orkestrom UNESCO-a, orkestrom Federativne Republike Nigerije, Kubanskom nacionalnom filharmonijom, Praškom filharmonijom, Orkestrom St.Luke’s iz New Yorka, orkestrom Opere HNK u Osijeku, Riječkom filharmonijom i dr. Također redovito nastupa u Parizu, a zapažene međunarodne nastupe ostvaruje i u Havani (Kuba), Abuji (Nigerija), Avery Fisher Hall-u Lincoln Centra u New Yorku (SAD) te novootvorenoj operi u Guangzhou (Kina).

U studenom 2007. primio je Medalju UNESCO-a «Mozart» organizacije Melody for peace among Civilisation Association za poseban doprinos u promicanju mira, tolerancije i dijaloga među narodima.

Među dirigentskim ostvarenjima u domaćoj produkciji ističu se već spomenute opere I.pl.Zajca «Nikola Šubić Zrinjski», Gotovčev «Ero s onog svijeta», Verdijeva «Traviata», Donizzetijeva «Lucia di Lammermoor», Kabiljov «Casanova u Istri», dječja opera «Pčelica Maja» Brune Bjelinskog, balet «Pjesma nad pjesmama» s kojim nastupa na turneji u Portugalu, glazbene drame «Amadeus» i «Gospoda Glembajevi», opera corale «Okovani Galileo» u koprodukciji s «Eurokazom» i talijanskim umjetnicima, «Opera za tri groša» Kurta Weilla, mjuzikl «Nunsense» Dan Goggina i dr.. Operom «Ero s onoga svijeta» nastupao je i na Ljetnoj pozornici u Opatiji kao i prigodom otvorenja kazališne sezone 2009./2010. HNK u Osijeku, dok prigodom nastupa u New Yorku dirigira operom «L’Italiana in Algeri» G. Rossinija. U svojstvu asistenta dirigenta radi na nizu drugih projekata domaće operne kuće, a nastupa i kao solist (uloga Goro u Puccinijevoj «Madame Butterfly», Iseppo u Ponchiellijevoj «La Giocondi», Svećenik u «JuditI» i dr.). Koncertne nastupe ostvaruje tradicionalnim Božićnim koncertima Zbora i Koncertima za mlade Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci a godine 2009. i Novogodišnjim koncertom u Osijeku.

U svibnju ove godine ostvario je premijeru opere «I Pagliacci» R.Leoncavalla u produkciji Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a u travnju je s uspjehom ostvario koncert u UNESCO-u u Parizu povodom 60.obljetnice prvog leta u svemir, dirigirajući «Astro-balet» s Praškom filharmonijom.

Umjetnički je voditelj i dirigent Kulturno umjetničke udruge «Jeka Primorja» iz Rijeke, Hrvatskog pjevačkog društva «Zvijezda Danica» iz Kraljevice. Od 2006 orguljaš je Svetišta Majke Božje Trsatske u Rijeci.

 

Dirigenti

KUU MPZ “Jeka Primorja” vodili su sljedeći dirigenti:

  1. Dušan Prašelj        (1971. – 1990.)
  2. Krunoslav Kajdi      (1990. – 1991.)
  3. Davorin Hauptfeld  (1991. – 1992.)
  4. Josip Vuk               (1993. – 1996.)
  5. Aleksandra Matić    (1997. – 2008.)
  6. Darko Đekić           (2009. – 2010.)
  7. Igor Vlajnić             (2010. – zavavek)